۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۶:۰۷

همزمان با سالروز بزرگداشت شيخ بهايي؛

همايش ملي الگوي معماري اسلامي- ايراني در قم برگزار شد

همايش ملي الگوي معماري اسلامي- ايراني در قم برگزار شد

قم - خبرگزاري مهر: همايش ملي الگوي معماري اسلامي- ايراني در قم با موضوع «قم شهر موجود، قم شهر مطلوب» در تيمچه بازار بزرگ قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همايش ملي الگوي معماري اسلامي - ايراني پيش از ظهر  چهارشنبه با موضوع «قم شهر موجود، قم شهر مطلوب» با برگزاری مراسم افتتاحیه در تيمچه بازار بزرگ قم با حضور استاندار، شهردار، رئيس سازمان جهاد دانشگاهي، شخصيت هاي مذهبي، اساتيد و دانشجويان و استان قم آغاز شد.

در ابتداي اين افتتاحيه معاون فنی و عمرانی شهردار قم با اشاره به برگزاري اين همايش همزمان با سالروز بزرگداشت شيخ بهايي بيان كرد: همايش ملي الگوي معماري اسلامي - ايراني همزمان با بزرگداشت شيخ بهايي بزرگ معمار مسلمان ايراني با هدف بازيابي معماري سنتي و اصيل ايراني اسلامي در اين هفته برگزار شد.

محسن بهشتي با بيان تاكيدات رهبر معظم انقلاب طي سفر خود به شهر قم در سال 89 گفت: با توجه به تاكيد مقام معظم رهبري براي ايجاد شهري مناسب و فراخور شان و موقعيت مذهبي قم اقدام به تشكيل شوراي سياستگذاري براي برپايي همايش و در راستاي عملي شدن اهداف اين همايش اقدام به تشكيل دبيرخانه دائمي براي شناسايي ظرفيت‌هاي شهري شد.

وی با بیان اینکه معماري هاي شهر قم بايد نماد اسلامي باشد چرا كه اين شهر، شهر اسلام و انقلاب است، تصريح كرد: هدف از برگزاري اين همايش بازيابي بافت معماري از دست رفته شهر قم است.

معاون شهردار قم افزود: از جمله عوامل مهم برگزاري اين همايش در قم سابقه مدنيت اين شهر است كه چه قبل از ايلام و چه بعد از اسلام سابقه اي كهن داشته و حتي در راستاي تحقق انقلاب اسلامي حضوري فعال و چشمگير در كشور داشته است.

وی با اشاره به محورهاي فراخوان مقالات گفت: شوراي سياستگذاري با رياست شهردار قم تشكيل شد و محورهاي فراخوان مقالات، شهر اسلامي از منظر هنر و زيبايي شناسي- شهر اسلامي از منظر قرآن و حديث و فقه- شهر اسلامي و عرصه هاي عمومي و خصوصي- شهر اسلامي و مصرف انرژي و شهر اسلامي و توسعه تعیین شد.

بهشتی همچنين به ذكر عرصه‌هاي همايش ملي الگوي معماري اسلامي- ايراني پرداخت و گفت: از جمله عرصه هاي تشكيل اين همايش مي‌توان جايگاه و تاثير تفكرات اسلامي، ارائه الگوهاي ايراني-اسلامي، شرايط و ضوابط تحقق پذيري شهر اسلامي و... را ذكركرد.

وی اذعان داشت: طي فراخواني براي ارسال مقالات از سراسر كشور 454 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شد كه در 3  كميته ملي بررسي شده و 98 مقاله منتخب شد كه 54 مقاله برگزيده و 17 مقاله در اين همايش ارائه مي شود.

معاون شهردار قم ادامه داد: همزمان با برگزاری همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی - ایرانی کتاب "قم در منابع و مراجع فارسی" رونمایی شد كه با استناد به مهم ترین منابع تاریخی و فرهنگی، گزارشی جامع از سابقه علمی و فرهنگی قم از قرن چهارم تا چهاردهم هجری به ترتیب تاریخی ارائه نموده و تاریخ مذهبی و دینی این شهر مقدس را به دقت بررسی کرده است.

وي همچنين از چاپ كتب ديگر خبر داد و گفت: يك جلد كتاب 98 چكيده  مقاله، يك جلد چاپ 54 اصل مقاله و 2 جلد كتاب مصور در رابطه با تصاوير شهر قم قديم و عصر معاصر و جديد چاپ شده است.

ایجاد پژوهشکده معماری اسلامی

در ادامه اين برنامه رئیس جهاد دانشگاهی قم به ارائه خلاصه اي از فعاليت هاي شوراي برگزاري اين همايش بيان كرد: اين همايش در راستاي تاكيدات رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام تقليد برپا شده كه با حمايت شهرداي و جهاد دانشگاهي اين همايش برگزار شد.

محمد ابراهيم فقيه زاده تصريح كرد: متاسفانه در گذشته عدم حضور و حضور کمرنگ اساتید حوزه علمیه به چشم می‌خورد که امیدورایم با ایجاد پژوهشکده معماری اسلامی شاهد حضور گسترده حوزه در این عرصه باشیم.

وی با بیان اینکه دبیرخانه همایش با حمایت شهرداری در قم ایجاد شد، ادامه داد: با تشکیل این دبیرخانه زمینه‌های مختلف برای ایجاد گفتمان و هم اندیشی بین حوزه و دانشگاه در این مجموعه فراهم شد.

شایان ذکر است؛ عصر امروز چهارشنبه نیز نشست های تخصصی در قالب 3 کارگروه تخصصی در محل مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار و محققان، نویسندگان و پژوهشگران به ارائه مقاله می‌پردازند.

همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی - ایرانی روز پنج شنبه نیز مراسم اختتامیه را در تالار شیخ مفید دانشگاه قم با رونمایی از کتاب قم در منابع و مراجع فارسی و تجليل از مقالات برتر به کار خود پایان می دهد.

 

کد خبر 2040065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha